JaunumiPamatēdieniReceptesResursi

5 idejas vasarīgai maltītei

Vasarai ritot pilnā sparā, tā vien kārojas redzēt ko krāsainu, atsvaidzinošu un interesantu arī savā šķīvī! Plāno laiskoties ēniņā un gribas ko vieglu un veldzējošu? Apnikuši ierastie salāti un interesē kas eksotiskāks? Vai varbūt ar draugiem našķosieties ar grilētiem gardumiem? Lai arī kādas aktivitātes ir Tavos plānos, šajā rakstā apkopotās gardās un vienkāršās receptes sniegs Tev nepieciešamo enerģijas lādiņu!


1. Smūtija bļoda

Recepte no @wildvegansisters

Sastāvdaļas:

  • 2 banāni
  • Sauja saldēta ananasa gabaliņu
  • Sauja spinātu
  • 1 avokado
  • Piparmētras
  • 1 glāze ūdens
  • Augļi, ogas, rieksti un sēklas dekorēšanai (pēc izvēles) 

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sablendē.


2. Kvinojas salāti ar mango

Recepte no zalotava.com

Sastāvdaļas:

  • Turku zirņi
  • Avokado
  • Sarkanais sīpols
  • Sarkanais kāposts
  • Mango
  • Rukola
  • Kvinoja
  • Olīveļļa
  • Citrons
  • Svaigs koriandrs

Pagatavošana:

  1. Uzvāra kvinoju (vēlams pirms vārīšanas to noskalot) un atdzesē. 
  2. Traukā liek rukolu, sarkano kāpostu, mazliet sīpolu, mango, avokado, koriandru, turku zirņus un kvinoju. 
  3. Pāri pārlej mazliet citrona sulas un olīveļļu.

3. Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām

Sastāvdaļas:

  • 500 g zaļo zirnīšu (svaigu vai atlaidinātu)
  • Sāls
  • Buntīte svaigu piparmētru
  • 2 laimi

Pagatavošana:

  1. Zirnīšus liek katliņā, pievieno 300 ml ūdens un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. 
  2. Pievieno sāli, piparmētras un divu laimu sulu. 
  3. Pavāra vēl piecas minūtes un sablendē zupu līdz viendabīgai konsistencei.

4. Cepti brokoļi ar ķiploku un citronu

Sastāvdaļas:

  • 1 liels brokolis
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas (extra virgin)
  • 1 citrons
  • Sāls un pipari
  • Sezama sēklas (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

  1. Sagriež gabaliņos brokoļus un smalki sakapā ķiploku, sarīvē citrona mizu (tikai dzelteno daļu, jo baltā būs rūgta). 
  2. Uzliek brokoļus un ķiploku uz cepešpannas, kurai uzklāts cepampapīrs. Uzlej olīveļļu, pievieno citrona miziņu, sāli un piparus. Samaisa ar rokām. Izklāj visu vienmērīgi un cep cepeškrāsnī, līdz brokoļi ir mīksti un ķiploks izcepies (apmēram 15–20 minūtes).
  3. Aplej ar citrona sulu un uzber sezama sēklas. Gatavs!

5. Grilēti pikantie dārzeņi

Sastāvdaļas:

  • 1 neliela biete
  • 1 neliels ziedkāposts
  • 1-2 lieli burkāni
  • 5-6 kartupeļi
  • 1 liels sīpols

Marinādei:

  • 50 ml olīveļļas
  • 2 ēd.k. balzamiko etiķa
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 1 ēd.k. ķimeņu
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1-2 tējk. Kajennas piparu
  • 4 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 50 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Bietes, burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež nelielos stienīšos. Ziedkāpostu sagriež nelielos gabalos. Sīpolu smalki sakapā. 
  2. Gatavo marinādi – visas sastāvdaļas liek vidēji lielā bļodā, samaisa. Tad pievieno dārzeņus un kārtīgi apmaisa. 
  3. Foliju klāj divās kārtās un izveido laiviņu dārzeņiem. Kad dārzeņi ievietoti folijā, augšējo daļu aizklāj ciet un liek uz grila cepties. Cep, līdz tie kļuvuši mīksti. Dārzeņus var grilēt arī atsevišķās laiviņās, jo gatavošanas laiks tiem ir atšķirīgs.

Vairāk (daudz vairāk!) līdzīgu recepšu meklē “Dzīvnieku brīvība” apkopotajos recepšu bukletos!

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.