Sastāvdaļas:
- 250 g lazaņjas nūdeļu
- 1 liels baklažāns, sagriezts šķēlēs
- sāls
- 1 glāze rīvmaizes
- eļļa vai ūdens
- 1 burka tomātu mērces
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pārkaisa baklažāna šķēles ar lielu daudzumu sāls un atstāj uz kādu brīdi pakalst. Tad noskalo un nosusina.
- Iemērc baklažāna šķēles eļļā vai ūdenī, pēc tam apviļā rīvmaizē. Cep katru līdz zeltainam brūnumam.
- Izvāra lazaņjas nūdeles pēc norādījumiem uz paciņas, kamēr tās kļūst mīkstas.
- Izklāj cepampannā lazaņjas nūdeles, tad tomātu mērci, tad baklažānus. Pēc vēlēšanās var augšējo kārtu pārkaisīt ar rīvētu vegānu sieru.
- Cep 30 minūtes.