Baklažānu lazaņja

Publicēts Publicēts Pamatēdieni, Receptes

Sastāvdaļas:

  • 250 g lazaņjas nūdeļu
  • 1 liels baklažāns, sagriezts šķēlēs
  • sāls
  • 1 glāze rīvmaizes
  • eļļa vai ūdens
  • 1 burka tomātu mērces

Pagatavošana:

  1. Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pārkaisa baklažāna šķēles ar lielu daudzumu sāls un atstāj uz kādu brīdi pakalst. Tad noskalo un nosusina.
  2. Iemērc baklažāna šķēles eļļā vai ūdenī, pēc tam apviļā rīvmaizē. Cep katru līdz zeltainam brūnumam.
  3. Izvāra lazaņjas nūdeles pēc norādījumiem uz paciņas, kamēr tās kļūst mīkstas.
  4. Izklāj cepampannā lazaņjas nūdeles, tad tomātu mērci, tad baklažānus.  Pēc vēlēšanās var augšējo kārtu pārkaisīt ar rīvētu vegānu sieru.
  5. Cep 30 minūtes.