Sastāvdaļas (4 porcijām):
400 g noskalotu un nosusinātu turku zirņu
1 mazs sarkanais sīpols
1 ķiploka daiviņa
Sauja pētersīļu
1 tējk. maltu ķimeņu
1 tējk. koriandra
½ tējk. maltu čili piparu
2 ēdamk. miltu
2 ēdamk. saulespuķu eļļas
Grauzdēta pitas maize vai parastās burgeru maizītes pasniegšanai
200 g tomātu salsas pasniegšanai
Zaļie salāti pasniegšanai
Pagatavošana:
Virtuves kombainā sasmalcina turku zirņus kopā ar nelielu sarkano sīpolu, ķiploka daiviņu, sauju pētersīļu, maltajām ķimenēm, koriandru, čili pipariem, miltiem un sāli.
Blendē līdz viendabīgai konsistencei, pēc tam ar rokām veido četrus vienāda lieluma falafelus (kotletes burgeram).
Pannā uzkarsē eļļu, falafelus liek cepties. Cep aptuveni 3 minūtes katru pusi, līdz tie kļūst viegli zeltaini.
Pasniedz ar grauzdētu pitas maizi vai burgeru maizītēm, tomātu salsu un zaļajiem salātiem.
Ja izmēģināji recepti, dalies ar rezultātu! Nofotografē un ietago Vegan.lv Instagram!