Sastāvdaļas:
- 150 g spageti makaronu (veselīgākai versijai vari izvēlēties pilngraudu makaronus)
- 1 iepakojums salātu maisījuma
- 2 nelieli burkāni
- 2 ēk. nesaldināta zemesriekstu sviesta
- 2 ēk. sojas mērces
- 2 ēk. kļavu vai agaves sīrupa
- 2 ēk. etiķa
- Neliels svaiga ingvera gabals (īkšķa lielumā)
- 1 ķiploka daiviņa
- Neliela sauja zemesriekstu
Pagatavošana:
- Katlā ar verdošu sālītu ūdeni izvāra makaronus, notecina lieko ūdeni.
- Nomizo un sarīvē burkānus, sajauc kopā ar salātu maisījumu.
- Atsevišķā bļodā labi samaisa zemesriekstu sviestu, sojas mērci, kļavu vai agaves sīrupu un etiķi.
- Sasmalcina ingveru un ķiplokus, pievieno zemesriekstu mērcei.
- Zemesriekstu mērcei pievieno nedaudz ūdens, lai tā iegūtu šķidrāku konsistenci.
- Uz pannas apgrauzdē zemesriekstus, cep uz vidējas uguns, līdz viegli brūni. (Eļļa nav nepieciešama!)
- Nosusina makaronus un pievieno salātiem.
- Salātiem pārlej zemesriekstu mērci un dekorē ar apgrauzdētiem zemesriekstiem.