Pastas salāti ar zemesriekstu mērci

Sastāvdaļas:

  • 150 g spageti makaronu (veselīgākai versijai vari izvēlēties pilngraudu makaronus)
  • 1 iepakojums salātu maisījuma 
  • 2 nelieli burkāni
  • 2 ēk. nesaldināta zemesriekstu sviesta
  • 2 ēk. sojas mērces
  • 2 ēk. kļavu vai agaves sīrupa 
  • 2 ēk. etiķa
  • Neliels svaiga ingvera gabals (īkšķa lielumā)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Neliela sauja zemesriekstu

Pagatavošana:

  1. Katlā ar verdošu sālītu ūdeni izvāra makaronus, notecina lieko ūdeni.
  2. Nomizo un sarīvē burkānus, sajauc kopā ar salātu maisījumu.
  3. Atsevišķā bļodā labi samaisa zemesriekstu sviestu, sojas mērci, kļavu vai agaves sīrupu un etiķi.
  4. Sasmalcina ingveru un ķiplokus, pievieno zemesriekstu mērcei.
  5. Zemesriekstu mērcei pievieno nedaudz ūdens, lai tā iegūtu šķidrāku konsistenci.
  6. Uz pannas apgrauzdē zemesriekstus, cep uz vidējas uguns, līdz viegli brūni. (Eļļa nav nepieciešama!)
  7. Nosusina makaronus un pievieno salātiem.
  8. Salātiem pārlej zemesriekstu mērci un dekorē ar apgrauzdētiem zemesriekstiem.
Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *