Sastāvdaļas:
Biskvītam
1 glāze kviešu miltu
1 glāze pilngraudu auzu miltu
1 glāze kakao
1,5 glāzes cukura
1 tējk. sāls
1 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. sodas
2 ēd. k. citrona sulas
250 g vārītu biešu
2 glāzes augu piena
0,5 glāzes izkausētas kokosriekstu eļļas
Eļļa kūkas formas ietaukošanai
Šokolādes krēmam
100 g kokosriekstu krēma
2 ēd.k. kakao
1 ēd.k. cukura
Biskvīta pagatavošana:
Visas sausās sastāvdaļas ieber bļodā un kārtīgi samaisa. Sarīvē bietes, pievieno sausajai masai un samaisa. Klāt lej augu pienu, citrona sulu un kokosriekstu eļļu un maisa līdz masa kļūst viendabīga. Atstāj uz 20 minūtēm ievilkties. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu. Masu lej formā un cep aptuveni 45 minūtes. Lai pārbaudītu kūkas gatavību, tās vidū iedur kociņu – ja mīkla pie tā nepielīp, biskvīts ir gatavs un to var ņemt ārā no krāsns.
Šokolādes krēma pagatavošana:
Visas sastāvdaļas ievieto nelielā bļodiņā un kārtīgi samaisa.
Kad kūka ir atdzisusi, to pārklāj ar krēmu un ievieto ledusskapī, ļaujot krēmam sacietēt.
Vislabāk kūka garšos kopā ar skābām ogām – upenēm, brūklenēm.
1 domas par “Šokolādes-biešu kūka”
izdevās ļoti garšīgi! augu piena nebija, to aizstāju ar ūdeni
Komentāri ir slēgti