Šķeltie zirņi ar saulē kaltētiem tomātiem

Sastāvdaļas:

1 glāze šķelto zirņu
1 liels sīpols
1 paprika
1 glāze saulē kaltētu tomātu
2 ēdamkarotes citrona sulas
Loki
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Nakti mērcētus zirņus ieber katlā ar vārošu ūdenī un vāra aptuveni 20 minūtes līdz tie kļuvuši mīksti. Tikmēr sagriež sīpolu un papriku un smalki sakapā saulē kaltētus tomātus. Dziļā pannā vai katlā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus ar papriku, maisot cep līdz paprika un sīpoli kļuvuši mīksti, tad pievieno saulē kaltētus tomātus un divas ēdamkarotes citrona sulas. Nedaudz pasutina un pievieno uzvārītos zirņus, atļauj pāris minūtes ievilkties. Pirms pasniegšanas iemaisa svaigus, sakapātus lokus.
Ļoti labi iederēsies arī kapāti pētersīļi.
Kad zirņi nedaudz padzisuši, var pievienot linsēklu eļļu.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *