Cukini nūdeles ar avokado un zaļumu mērcīti

Kad izdodas nopirkt perfekti gatavus avokado, tad var pagatavot lielisku, svaigēdājiem piemērotu ēdienu – cukini nūdeles ar avokado-zaļumu mērcīti. Viegli, ātri, un garšīgi!


Sastāvdaļas (divām porcijām):

  • 2-3 svaigi cukini
  • 2 avokado
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sauja svaigu pētersīļu
  • pussauja svaiga bazilika
  • sula no 1/2 citrona
  • 2 tējk. tahini (var arī iztikt bez)
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 3 ēdamk. rauga pārslu
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Ar spirālveida griezēju sagriež cukini nūdeles, apber ar sāli un ieliek ledusskapī sasuloties. Tikmēr blenderī liek sastāvdaļas mērcei.
  2. Kad mērcīte sablenderēta, izņem no ledusskapja nūdeles, notecina lieko šķidrumu un sajauc ar mērci. 
  3. Var ēst tāpat, bet garšos arī kopā ar tomātu gabaliņiem un sasmalcinātām, grauzdētām mandelēm.

Receptes autore: Lelde Meirāne

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *