Siltais ziemas dzēriens

Silto dzērienu laiks ir klāt! Zvaigžņu anīss un ingvers piedod šim apelsīnu un upeņu dzērienam pikantu Ziemassvētku garšu.

 Sastāvdaļas
  • 1 l apelsīnu sulas*
  • nedaudz citrona sulas (pēc garšas)
  • 6 cm ingvera saknes
  • 200 g svaigu vai saldētu upeņu (apmēram 4 saujas)
  • 4 ēd.k. agaves sīrupa
  • 4 gab. zvaigžņu anīsa
  • apelsīns – pasniegšanai

* Ieteicams izmantot svaigi spiestu apelsīna sulu. Atkarībā no sulu spiedes efektivitātes būs vajadzīgi 6–8 lieli apelsīni. Lai sula nebūtu rūgta, apelsīnus pirms sulas spiešanas rūpīgi jānomizo, pēc iespējas noņemot arī mizas balto daļu.

Pagatavošana
  1. Ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves.
  2. Visas sastāvdaļas ieliek katliņa un uzvāra. Izņem ārā zvaigžņu anīsu.
  3. Visu sablendē. Lej glāzēs un pasniedz karstu, dekorējot ar apelsīna šķēlīti.

Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!