Izmēģini šo tradicionālo franču saldumu!
Tas ir viegli pagatavojams, un galvenais – sastāvdaļas iespējams kombinēt pēc savas gaumes.
Sastāvdaļas:
Divas tāfelītes tumšās šokolādes
Kaltēti augļi (rozīnes, aprikozes, dateles u.c.)
Rieksti pēc izvēles
Nedaudz jūras sāls vai kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana:
- Sagatavo paplāti, ieklājot cepampapīru.
- Sagatavo izvēlēto pildījumu: sasmalcina kaltētos augļus un riekstus.
- Izkausē šokolādi karstā ūdens peldē.
- Uz paplātes ar karoti liek izkausēto šokolādi, veidojot aplīšus.
- Uzreiz, kamēr šokolāde nav sacietējusi, uzliek izvēlētos kaltētos augļus un riekstus, uzber jūras sāli vai kokosriekstu skaidiņas.
- Šokolādes medaļas atstāj sacietēšanai. Aptuveni pēc pusstundas medaļas ir gatavas ēšanai!
Receptes autore: Anastasija Medovikova