Grilēti pikantie dārzeņi

Pamēģini marinēt dārzeņus pirms grilēšanas un pasniedz tos kopā ar vegāniskām desiņām, tofu vai sojšļiku un svaigiem salātiem!

Sastāvdaļas
  • 1 neliela biete
  • 1 neliels ziedkāposts
  • 1–2 lieli burkāni
  • 5–6 kartupeļi
  • 1 liels sīpols

Marinādei:

  • 50 ml olīveļļas
  • 2 ēd.k. balzamiko etiķa
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 1 ēd.k. ķimeņu
  • 1. tējk. paprikas pulvera
  • 1–2 tējk. Kajennas piparu
  • 4 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 50 ml ūdens
Pagatavošana
  1. Bietes, burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež nelielos stienīšos. Ziedkāpostus sagriež nelielos gabalos. Sīpolu smalki sakapā.
  2. Gatavo marinādi – visas sastāvdaļas liek vidēji lielā bļodā, samaisa. Tad pievieno dārzeņus un kārtīgi apmaisa.
  3. Foliju klāj divās kārtās un izveido laiviņu dārzeņiem. Kad dārzeņi ievietoti folijā, augšējo daļu aizklāj ciet un liek uz grila cepties. Cep, līdz tie kļuvuši mīksti. Dārzeņus var grilēt arī atsevišķās laiviņās, jo gatavošanas laiks tiem ir atšķirīgs.

Šo un vēl citas vasarīgas receptes vari atrast bukletā “Augi un draugi: Grila sezona”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali

Neapēd Zemeslodi!

Kā Tev garšoja pagatavotā maltīte? Dalies ar rezultātiem savā Instagram, ietagojot @vegan_lv!