Biešu-šokolādes tarte

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 12 žāvētas dateles
  • Sula no ½ apelsīna
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • ½ gl. rīvēta svaiga kokosrieksta
  • ~ ½ gl. maltu Indijas riekstu
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam

  • 200 g vārītu (ceptu) biešu
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 2–3 pilieni citronu ēteriskās eļļas (vai rīvēta citrona miziņa)
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas

Rotājumam: dzērvenes, grauzdēti lazdu rieksti

 

Pagatavošana

Dateles ar apelsīnu sulu samaļ. Iemaisa visas pamatnes sastāvdaļas.

Izlīdzina veidnē ar maliņu, liek ledusskapī.

Bietes nomizo, samaļ viendabīgā masā. Šokolādi ūdens peldē izkausē, pievieno bietes, kokosriekstu eļļu un visu samaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Izņem no ūdens peldes, iemaisa citronu eļļu vai miziņu.

Masu lej veidnē, izlīdzina, izrotā ar riekstiem un dzērvenēm un noliek vēsumā sastingt.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Vegus.lv.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *